May
  • Tue
    17
  • Wed
    18
  • Thu
    19
  • Fri
    20
  • Sat
    21
  • Sun
    22
  • Mon
    23
Print Schedule
6:00 am
  • Spin

    Stacy W

    Tue in Gymnasium
    6:00 am - 6:45 am (45 minutes)
    This spin class will push to to the limit. Cycle along with music and burn up to 800 calories per class!
8:00 am
  • Yoga

    Mary Fletcher

    Tue in Gymnasium
    8:00 am - 8:55 am (55 minutes)
    Yoga classes maintain awareness and focus on the breath while moving through a series of traditional poses. The sequence of poses may be different from class to class, but always follow an intelligent progression.
  • Core

    Fritzi Holmes

    Tue in Full Youth Development Center
    8:00 am - 8:45 am (45 minutes)
    This class is designed to build core muscle groups through a variety of exercises designed to strengthen your abdomen and back muscles while increasing your flexibility.
  • Pickleball Drills & Skills

    Jodi Pree

    Tue in Pickleball Courts
    8:00 am - 9:00 am (1 hour)
    Drills & Skills—Join Jodi prior to Tuesday and Thursday Round Robin Play for drill, practice, and play. This customized clinic is designed to improve court awareness, consistency, focus, patience, strategy, teamwork, and overcoming obstacles. Various skills include dinking, crosscourt angled dinks, return of serve, serve, ready position, blocking, 3rd shot drop, lob, and overhead smash.Tuesdays & Thursdays 8am-9am ​$20 Marco Y Members | $35 Nonmembers *Advance Signup Required
  • Spin

    Angie Tobiason

    Tue in Spin Studio
    8:30 am - 9:15 am (45 minutes)
    This spin class will push to to the limit. Cycle along with music and burn up to 800 calories per class!
9:00 am
  • Pickleball - Round Robin Play

    Staff

    Tue in Pickleball Courts
    9:00 am - 12:00 pm (3 hours)
    Organized Round Robin Play:Mon/Wed/Fri | 8am-Noon | Intermediate/Advanced LevelsTues/Thurs | 9am-Noon | Beginner/Intermediate LevelsFree to Y Members | $15 Non-Marco Y Members. To sign up for Round Robins, please contact the Tennis Office at (239) 394-9622 ext. 107
  • Cardio/Strength

    Denise Thoman

    Tue in Gymnasium
    9:00 am - 9:50 am (50 minutes)
    This is a high intensity cardio workout that involves weight training, step, and core components. Equipment is provided, but bringing your own mat is encouraged!
  • Gentle Yoga

    Mary Fletcher

    Tue in YDC
    9:10 am - 9:55 am (45 minutes)
    This class uses basic gentle yoga poses to enhance breath, meditation, stability, mobility and strength, through poses in the seated, standing and laying down positions.The sequence of the poses will be gentle to the mind, body and spirit.
10:00 am
  • Intermediate/Advanced Tai Chi

    Jane Kiester

    Tue in Gymnasium
    10:00 am - 11:30 am (1 hour 30 minutes)
    Learn traditional Yang and Chen Style forms as well as two short weapons' forms with stick and fan. We also practice ancient Qigong exercises for health and longevity.
  • Stretch

    Mary Fletcher

    Tue in Tiki Hut
    10:05 am - 10:50 am (45 minutes)
    Enjoy 45 minutes of stretching and ab work to make you feel great!
11:00 am
  • Beginning Tai Chi

    Jane Kiester

    Tue in Gymnasium
    11:30 am - 12:30 pm (1 hour)
    Come try the ancient Chinese whole-body exercises of Tai Chi and Qigong. No experience necessary. In this class, you will slowly learn a short, 18-move form of Tai Chi as well as practice simple, easy-to-follow Qigong exercises. Great for balance and health!!
12:00 pm
  • Mahjongg

    Staff

    Tue in Gymnasium
    12:45 pm - 3:45 pm (3 hours)
2:00 pm
  • School Age Programming

    Charlene Rose

    Tue in Full Youth Development Center
    2:00 pm - 6:00 pm (4 hours)
    After School program for students in Kindergarten-6th grade. Must be pre-registered. Program operates from dismissal of school through 6pm, Monday-Friday. Students are picked up from TBE at dismissal and walked over to YMCA facility by YMCA School Age Staff. On Fridays, our pool is reserved for groups to have swim time/lessons.
3:00 pm
  • Men's 3.5-4.0 Pickleball Group

    Staff

    Tue in Pickleball Courts
    3:00 pm - 5:00 pm (2 hours)
    Contact Paul Jesnek to particiapte at paulpar18@sbcglobal.netFree for members, all other guest fees apply.
  • School Age Programming

    Charlene Rose

    Tue in Airnasium
    3:45 pm - 5:45 pm (2 hours)
    After School program for students in Kindergarten-6th grade. Must be pre-registered. Program operates from dismissal of school through 6pm, Monday-Friday. Students are picked up from TBE at dismissal and walked over to YMCA facility by YMCA School Age Staff. On Fridays, our pool is reserved for groups to have swim time/lessons.
4:00 pm
  • Zumba

    Daisy Portal

    Tue in Gymnasium
    4:30 pm - 5:15 pm (45 minutes)
    Groove to the beat of Latin rhythms and easy to follow moves in this dynamic and energizing class.
5:00 pm
  • Spin

    Suzanne Bailey

    Tue in Spin Studio
    5:30 pm - 6:15 pm (45 minutes)
    This spin class will push to to the limit. Cycle along with music and burn up to 800 calories per class!
  • Yoga

    Sarah Jensen

    Tue in Gymnasium
    5:30 pm - 6:30 pm (1 hour)
    Yoga classes maintain awareness and focus on the breath while moving through a series of traditional poses. The sequence of poses may be different from class to class, but always follow an intelligent progression.