May
  • Thu
    23
  • Fri
    24
  • Sat
    25
  • Sun
    26
  • Mon
    27
  • Tue
    28
  • Wed
    29
Print Schedule
5:00 am
  • Lap Swim - Any Level

    No Instruction

    Mon - Fri in Competition Lap Pool
    5:30 am - 8:00 pm (14 hours 30 minutes)
  • Cycling - Any Level

    Eva Manderson

    Tue, Thu in Upstairs Cycling Studio
    5:30 am - 6:30 am (1 hour)
    Instructor guided bike workout takes participants through warm-up, cardio, sprints, climbs, and cool-down.
  • Insanity Live - Any Level

    Courtney Fortenberry

    Tue, Thu in Upstairs Studio
    5:30 am - 6:00 am (30 minutes)
    Extreme Cardio conditioning for every fitness level. Together, you'll build strength, improve cardiovascular endurance, and develop precision and speed without lifting a single weight.
7:00 am
  • Deep Water Exercise & Aerobics - Any Level

    Sharon Shreve

    Tue, Thu in Warm Water Therapy Pool
    7:30 am - 8:30 am (1 hour)
    With the aid of Aqua Jogger, participants are suspended in the water without their feet touching the bottom. Movements involve use of hands, arms, legs, and feet creating a total body workout.
8:00 am
  • Moving For Better Health/Qigong - Any Level

    Michelle Jenck

    Tue, Thu in Upstairs Studio
    8:00 am - 8:30 am (30 minutes)
    Qigong is an ancient practice of postures and slow movements which has been shown to improve vitality and health, even reducing hypertension and chronic pain. This class focuses on breathing, stance, mind intent and movement for flow of energy.
  • Zumba - Any Level

    Ahndrea Sousa

    Tue, Thu in North and South Gym
    8:30 am - 9:30 am (1 hour)
    Learn basic dance moves while burning stress and calories in this fun, welcoming group fitness class. Low to high intensity and great for all fitness levels.
  • Hydro HIT/Swim HIT - Any Level

    Sherryl Klingelhofer

    Tue, Thu in Competition Lap Pool
    8:30 am - 9:45 am (1 hour 15 minutes)
    Aquatic exercise as High Intensity Training, Interval Training with special emphasis on muscle balance and dynamic stretching. Explosive, quick, and concentrated moves followed by active stretch and recovery.
  • Insanity Live - Any Level

    Galena Flores

    Tue, Thu in Racquetball Court
    8:30 am - 9:00 am (30 minutes)
    Extreme Cardio conditioning for every fitness level. Together, you'll build strength, improve cardiovascular endurance, and develop precision and speed without lifting a single weight.
  • Enhancefitness/Fit n' Fabulous - Any Level

    Kelly Benson

    Tue, Thu in Kiwanda Community Center
    8:30 am - 10:00 am (1 hour 30 minutes)
    Focus on dynamic cardiovascular exercise, strength training, balance and flexibility. This class is suitable for those new to exercising.
9:00 am
  • Yoga Flow - Any Level

    Molly Carlson

    Tue, Thu in Upstairs Studio
    9:00 am - 10:00 am (1 hour)
    A moderately paced class, designed to energize your mind and body as you move and breathe. This class will introduce the idea of flow as we experiment with matching one breathe to one movement.
  • STT / Strength Train Together - Any Level

    Galena Flores

    Tue, Thu in South Gym
    9:45 am - 10:45 am (1 hour)
    Strength Train Together will blast all your muscles with a high-rep weight training workout. Using an adjustable barbell, weight plates and body weight, this workout combines squats, lunges, presses and curls with functional integrated exercises.
11:00 am
  • Joyful Joints - Any Level

    Lori Kaiser

    Tue, Thu in Warm Water Therapy Pool
    11:00 am - 12:00 pm (1 hour)
    Recreational, low intensity, low impact exercise class designed primarily for those with some form of arthritis. A medical consent form is recommended from the participant's health care provider before entering this class.
1:00 pm
  • Beginners Tai Chi/Moving For Better Balance - Any Level

    Sherryl Klingelhofer

    Tue, Thu in Upstairs Studio
    1:00 pm - 2:30 pm (1 hour 30 minutes)
    Tai Chi: Moving for Better Balance was developed by a team of researchers at the Oregon Research Institute. The program uses eight forms that have been derived from the traditional 24-form Yang-style Tai Chi, and progresses from easy to difficult.
2:00 pm
  • Pilates on the Mat - Any Level

    Kelly Benson

    Tue, Thu in Upstairs Studio
    2:30 pm - 3:15 pm (45 minutes)
    Pilates is a method of exercise that consists of low-impact flexibility and muscular strength and endurance movements. Pilates emphasizes proper postural alignment, core strength and muscle balance. Pilates is named for its creator, Joseph Pilates
5:00 pm
  • Vinyasa Flow Yoga - Any Level

    Tiffany Wildharber

    Mon, Thu in Upstairs Studio
    5:30 pm - 6:30 pm (1 hour)
    In this class you will synchronize breath with movement. With a focus on linking conscious breath with a mindful flow, the poses run together and become like a dance to awaken strength, energy, and flexibility in a fun atmosphere.
6:00 pm
  • Water Dance - Any Level

    Denise Beeler

    Tue, Thu in Warm Water Therapy Pool
    6:00 pm - 7:00 pm (1 hour)
    For those looking to make a splash by adding a low-impact, high-energy aquatic exercise to their fitness routine, water dance blends dance and water resistance for one pool party you shouldn't miss!
  • Zumba - Any Level

    Neri Perez

    Thu in Upstairs Studio
    6:30 pm - 7:30 pm (1 hour)
    Learn basic dance moves while burning stress and calories in this fun, welcoming group fitness class. Low to high intensity and great for all fitness levels.