April
  • Fri
    19
  • Sat
    20
  • Sun
    21
  • Mon
    22
  • Tue
    23
  • Wed
    24
  • Thu
    25
Print Schedule
7:00 am
  • Tai Chi - Any Level

    Master Wong

    Sat in Aerobics Studio
    7:00 am - 7:50 am (50 minutes)
    Journey into the art and discipline of China’s Tai Chi. The class will cover warm-ups, gentle stretching and the twenty-four movement simplified form and basic Chi Gung exercises.
  • Cycle - Any Level

    SUB: Mario C.

    Sat in Cycle Studio
    7:30 am - 8:20 am (50 minutes)
    An intense workout, done on stationary bikes. It’s low-impact, but high calorie burning. You can manage the resistance you apply to your bike, to build endurance. All while simulating hills and flat rides, pedal at varying speeds and resistance.
8:00 am
  • Aqua Zumba® - Any Level

    Vanina D-M.

    Sat in Aquatics Programs
    8:00 am - 8:50 am (50 minutes)
    Perfect for those looking to make a splash by adding a low-impact, high-energy aquatic exercise to their fitness routine.Water creates natural resistance, which means every step is more challenging and helps tone your muscles. Come join the party!
  • Zumba® - Any Level

    Angie S.

    Sat in Aerobics Studio
    8:30 am - 9:20 am (50 minutes)
    ZUMBA® combines high energy and motivating music with unique moves and combinations that allow the participants to dance away their worries and 500-700 calories. ZUMBA® is great for the mind and body.
  • Pilates: Core and Alignment - Any Level

    Laura N.

    Sat in Mind/Body Studio
    8:30 am - 9:20 am (50 minutes)
    Core, alignment and balance, based on the Pilates principles of core control. This is a mat class, open to everyone, and provides modifications for members who have particular concerns. Focus is on core power, flexibility and alignment
  • Cycle - Any Level

    Alan S.

    Sat in Cycle Studio
    8:30 am - 9:20 am (50 minutes)
    An intense workout, done on stationary bikes. It’s low-impact, but high calorie burning. You can manage the resistance you apply to your bike, to build endurance. All while simulating hills and flat rides, pedal at varying speeds and resistance.
9:00 am
  • (Aqua) Group Swim Lessons - Oakland - Any Level

    Y STAFF

    Sat in Aquatics Programs
    9:00 am - 1:30 pm (4 hours 30 minutes)
    We teach members of all ages. This includes Parent/Toddler, preschool, teen and adult classes. To register go to: YMCA of the East Bay App - Under Programs / Swim Lessons On the Web - ymcaeastbay.org/registration
  • Vinyasa Yoga Basics - Any Level

    Holly B.

    Sat in Mind/Body Studio
    9:30 am - 10:20 am (50 minutes)
    Learn the basics of Vinyasa Yoga. Beginners are welcome and encouraged to attend, but some degree of physical fitness is expected.
  • Super Soul Cycle - Any Level

    Mario C.

    Sat in Aerobics Studio
    9:30 am - 10:20 am (50 minutes)
    Join my group indoor cycling class for a fun filled, challenging ride. The music in class is anchored by a specific artist and features pop, R&B, funk and jazz genres, cued for cycling drills. We ride based on your own perceived rate of exertion.
  • Body Sculpt - Any Level

    Sari S.

    Sat in Aerobics Studio
    9:30 am - 10:20 am (50 minutes)
    A class that uses a cross training workout to concentrate on strengthening and toning the muscles of the entire body. Weights, bands, and tubing are utilized for a balanced and diversified workout routine.
10:00 am
  • African Dance - Any Level

    Fatou K.

    Sat in Aerobics Studio
    10:30 am - 11:20 am (50 minutes)
  • Advanced Vinyasa Yoga (F) - Any Level

    Holly B.

    Sat in Mind/Body Studio
    10:30 am - 11:50 am (1 hour 20 minutes)
    Breathe, sweat, flow & take your practice to the next level! Arm balances+inversions may be introduced. Knowledge of sun salutations & 1-2 years experience with flow-based yoga recommended. Flow Based Classes (F) are fast-paced. Come ready to sweat!
  • Cycle - Any Level

    Sari S.

    Sat in Cycle Studio
    10:30 am - 11:20 am (50 minutes)
    An intense workout, done on stationary bikes. It’s low-impact, but high calorie burning. You can manage the resistance you apply to your bike, to build endurance. All while simulating hills and flat rides, pedal at varying speeds and resistance.
12:00 pm
  • (Aqua) Porpoise Swim Club - Oakland - Any Level

    Y STAFF

    Sat in Aquatics Programs
    12:30 pm - 1:30 pm (1 hour)
    Ages 6-13. Must know all 4 strokes and be able to swim 100 meters. To register go to: YMCA of the Eastbay App - Under Programs/Swim Lessons On the Web - ymcaeastbay.org/registration
1:00 pm
  • (Aqua) Family Swim - Oakland - Any Level

    No Instructor

    Sat in Aquatics Programs
    1:00 pm - 7:25 pm (6 hours 25 minutes)
    Family Swim is for everyone who wants to play freely in the water. Great for parents who want to bring their little ones for a dip and friends who want to play and learn to swim. We offer toys. Kids under 13 must have an adult present.
4:00 pm
  • Alignment Based Yoga - Any Level

    A. Ifátólú G.

    Sat in Mind/Body Studio
    4:30 pm - 5:50 pm (1 hour 20 minutes)
    We will move slowly, exploring a small number of postures, learning novel ways to enter & more fully inhabit the asanas. Focusing internally – yoking alignment & breath– students will gain greater ease, strength & stamina. All are welcome!