November
  • Fri
    24
  • Sat
    25
  • Sun
    26
  • Mon
    27
  • Tue
    28
  • Wed
    29
  • Thu
    30
Print Schedule
5:00 am
  • Lap Swim - all lanes open

    Mon - Tue, Thu - Fri in Lap Pool
    5:00 am - 9:00 am (4 hours)
    Lap Swim - all lanes open in the Lap Pool
6:00 am
  • Current Channel only

    Mon - Fri in Water Park and Current Channel
    6:00 am - 9:00 am (3 hours)
    Current Channel is only open in the water park (pool with the water slide & current channel)
8:00 am
  • A.O.A Strength - Any Level

    Kim .

    Fri in Balfour Hall
    8:00 am - 8:50 am (50 minutes)
    A.O.A. is for our active older adult population at the Y. Have fun and move to the music through a variety of exercises designed to increase muscle strength, range of movement and activities for daily living.
9:00 am
  • Lap Swim - 2 lanes

    Mon - Fri in Lap Pool
    9:00 am - 10:00 am (1 hour)
    2 lanes open for Lap Swim
  • Open Swim (Water Park)

    Mon - Fri in Water Park and Current Channel
    9:00 am - 1:00 pm (4 hours)
    Open Swim in the Water Park (the pool with the slide and current channel)
  • Water Works - Any Level

    Tim Z.

    Fri in Lap Pool
    9:15 am - 10:00 am (45 minutes)
    This low impact class incorporates cardiovascular and muscle conditioning exercises using the water as resistance. Both beginners and advanced exercisers can participate. The shallow area of the pool is used to ensure the safety of all participants.
  • Group Strength - Any Level

    Chantel Beuning

    Fri in MPR
    9:15 am - 10:10 am (55 minutes)
    Build muscle strength & endurance in this class that offers variety in exercises, reps, sets and equipment. Learn movements in a supportive environment and challenge yourself during each class based on your fitness level and experience.
  • Cycle - Any Level

    Kate .

    Fri in Cycle & Kettlebells
    9:15 am - 10:10 am (55 minutes)
    This class is a great cardiovascular workout. Pedal through hill climbs, sprints, and many other challenging drills and exercises.
  • Enhance®Fitness - Any Level

    Pennie Eisenbeis

    Fri in Small Group Studio
    9:30 am - 10:30 am (1 hour)
    A full hour of fun, EnhanceFitness focuses on dynamic cardiovascular exercise, strength training, balance, and flexibility — everything older adults need to maintain health and function as they age. This is an evidence-based group exercise program.
10:00 am
  • Barre Bliss - Any Level

    Avin .

    Fri in Balfour Hall
    10:00 am - 10:45 am (45 minutes)
    This barefoot class incorporates the foundations of barre technique; yoga, dance conditioning, isometric movements and ballet, into a class that is fun, uses a chair, and various exercise equipment.
  • Lap Swim - all lanes open

    Mon - Fri in Lap Pool
    10:00 am - 1:00 pm (3 hours)
    Lap Swim - all lanes open in the Lap Pool
  • High Intensity Interval Training (HIIT) - Any Level

    Christina Tillema

    Fri in MPR
    10:15 am - 11:00 am (45 minutes)
    It's a type of interval training in which you alternate short, very high intensity intervals with longer, slower intervals to recover. A variety of equipment, drills and skills are used in this class.
11:00 am
  • Gentle Stretch Chair Yoga - Any Level

    Avin .

    Fri in Balfour Hall
    11:00 am - 11:45 am (45 minutes)
    Yoga is a class structured around rejuvenating and healing the body. Yoga props such as blankets, blocks, bolsters, chairs and straps are often used for safe practice, and to allow the body to fully achieve each position comfortably.
  • Belly Dance Choreography - Any Level

    Rhoda Lichy

    Fri in Balfour Hall
    11:50 am - 12:20 pm (30 minutes)
    Put everything that you learned in the Belly Dance class and create a routine!
12:00 pm
  • Gentle Water & Stretch - Any Level

    Avin .

    Fri in Water Park and Current Channel
    12:00 pm - 12:45 pm (45 minutes)
    An easy water class which will incorporate stretching and easy water movements.
  • Enhance®Fitness - Any Level

    Rhoda Lichy

    Fri in Balfour Hall
    12:30 pm - 1:25 pm (55 minutes)
    A full hour of fun, EnhanceFitness focuses on dynamic cardiovascular exercise, strength training, balance, and flexibility — everything older adults need to maintain health and function as they age. This is an evidence-based group exercise program.
3:00 pm
  • Open Swim (Lap Pool)

    Mon - Fri in Lap Pool
    3:30 pm - 4:15 pm (45 minutes)
    Open swim in the Lap Pool (the large pool). Lap lanes are still available during this time. Questions, please feel free to ask a Lifeguard that is on duty.
  • Lap Swim - all lanes open

    Mon, Wed, Fri in Lap Pool
    3:30 pm - 5:30 pm (2 hours)
    Lap Swim - all lanes open in the Lap Pool
  • Open Swim (Water Park)

    Fri in Water Park and Current Channel
    3:30 pm - 8:00 pm (4 hours 30 minutes)
    Open Swim in the Water Park (the pool with the slide and current channel)
4:00 pm
  • Zumba® - 2 - Any Level

    Jaime Swift

    Fri in MPR
    4:35 pm - 5:30 pm (55 minutes)
    A little more movement in this class compared to Zumba® - 1. We take the "work" out of workout, by mixing low-intensity and high-intensity moves for an interval-style, calorie-burning dance fitness party.
5:00 pm
  • Open Swim (Lap Pool)

    Mon, Wed, Fri in Lap Pool
    5:30 pm - 8:30 pm (3 hours)
    Open swim in the Lap Pool (the large pool). Lap lanes are still available during this time. Questions, please feel free to ask a Lifeguard that is on duty.