September
  • Mon
    23
  • Tue
    24
  • Wed
    25
  • Thu
    26
  • Fri
    27
  • Sat
    28
  • Sun
    29
Print Schedule
5:00 am
  • Lap Swim

    Mon in Pool
    5:00 am - 7:50 am (2 hours 50 minutes)
    Lap swim
6:00 am
  • Circuit - Any Level

    Keri T

    Mon in Studio 1
    6:00 am - 7:00 am (1 hour)
    An intense, athletic-based cardio workout combined with muscle strengthening stations.
8:00 am
  • Aqua Fitness - Any Level

    Janet C

    Mon in Pool
    8:00 am - 8:50 am (50 minutes)
    This total body workout helps increase muscle strength, coordination, endurance, stretching and aerobic workout, improves joint flexibility and reduces stiffness and pain. Instructor may use equipment including noodles, steps, kickboards and more.
  • Sunshine Room Open

    Mon - Thu in Sunshine Room
    8:45 am - 12:30 pm (3 hours 45 minutes)
    Sunshine Room is open to children ages 6 weeks-4 years old and is FREE for Y members! Please call to check to make sure Sunshine Room is open when there are weather-related school closings & on holidays.
9:00 am
  • Aqua Fitness - Any Level

    Cherrylle C

    Mon in Pool
    9:00 am - 9:50 am (50 minutes)
    This total body workout helps increase muscle strength, coordination, endurance, stretching and aerobic workout, improves joint flexibility and reduces stiffness and pain. Instructor may use equipment including noodles, steps, kickboards and more.
  • Deep H2O - Any Level

    Marcella G

    Mon in Pool
    9:00 am - 9:50 am (50 minutes)
    Join us for a deep-water workout utilizing buoyancy cuffs and barbells to improve muscle tone & strength conditioning. Equipment is provided.
  • Interval Circuit - Any Level

    Melissa E

    Mon in Studio 1
    9:30 am - 10:30 am (1 hour)
    Cardio training drills with hand weights and body resistance training.
10:00 am
  • Gentle Yoga - Any Level

    Darlene G

    Mon in Studio 2
    10:35 am - 11:50 am (1 hour 15 minutes)
    A class designed for the entry level yoga participant, or someone recovering from illness or injury. Slower movements with an emphasis on proper technique and form.
11:00 am
  • Get Moving - Any Level

    Susan L

    Mon, Wed in Studio 1
    11:00 am - 12:00 pm (1 hour)
    This fun and welcoming class combines both basic low impact aerobic and strength training with an education component to help improve fitness knowledge and body awareness.
12:00 pm
  • Lap Swim

    Mon in Pool
    12:00 pm - 12:50 pm (50 minutes)
    Lap swim
1:00 pm
  • Deep Adult Swim

    Mon in Pool
    1:00 pm - 1:50 pm (50 minutes)
    Deep adult swim
  • Aqua Fitness - Any Level

    Randy F

    Mon in Pool
    1:00 pm - 1:50 pm (50 minutes)
    This total body workout helps increase muscle strength, coordination, endurance, stretching and aerobic workout, improves joint flexibility and reduces stiffness and pain. Instructor may use equipment including noodles, steps, kickboards and more.
2:00 pm
  • Open Swim (3 Lanes)

    Mon - Fri in Pool
    2:00 pm - 4:00 pm (2 hours)
    Open Swim
  • Lap Swim (2 Lanes)

    Mon - Fri in Pool
    2:00 pm - 4:00 pm (2 hours)
    2 lanes open for lap swim
4:00 pm
  • Sunshine Room Open

    Mon - Thu in Sunshine Room
    4:30 pm - 8:30 pm (4 hours)
    Sunshine Room is open to children ages 6 weeks-4 years old and is FREE for Y members! Please call to check to make sure Sunshine Room is open when there are weather-related school closings & on holidays.
  • Kids' Zone Open

    Mon - Thu in Kids' Zone
    4:30 pm - 8:30 pm (4 hours)
    Kids' Zone is open to children ages 5-12 years old and is FREE for Y members! Please call to check to make sure Kids' Zone is open on holidays, when JCPS students are out of school & when there are weather-related school closings.
  • Lap Swim (5 Lanes)

    Mon in Pool
    4:30 pm - 5:20 pm (50 minutes)
    5 lanes available for lap swim
5:00 pm
  • High Voltage - Any Level

    Danielle G

    Mon in Studio 1
    5:00 pm - 5:50 pm (50 minutes)
    Working at the upper percentage of your Target Heart Rate to improve performance and burn more fat. This class uses weights and body weight and is not opposed to the outdoor functional format of training (Weather permitting).
  • Pilates - Any Level

    Robbie Y

    Mon in Studio 2
    5:00 pm - 5:50 pm (50 minutes)
    This challenging mat class improves flexibility, builds strength and develops control and endurance in the entire body with emphasis on proper alignment, breathing, developing a strong core and improving coordination and balance.
  • Open Swim (3 Lanes)

    Mon in Pool
    5:30 pm - 6:20 pm (50 minutes)
    Open Swim
  • Lap Swim (2 Lanes)

    Mon in Pool
    5:30 pm - 6:20 pm (50 minutes)
    2 lanes open for lap swim
6:00 pm
  • Cycle in 30 - Any Level

    Jody D

    Mon in Studio 2
    6:00 pm - 6:30 pm (30 minutes)
    For the rider new to cycle or for anyone looking for a 30-minute cardio class. A great class for any fitness level.
  • Tabata - Any Level

    Robbie E

    Mon in Studio 1
    6:00 pm - 6:15 pm (15 minutes)
    This training protocol involves performing a particular exercise at high intensity for 20 seconds followed by 10 seconds of rest. This is repeated 9 times for a total training time of 4 minutes.
  • Tabata - Any Level

    Robbie E

    Mon in Studio 1
    6:15 pm - 6:30 pm (15 minutes)
    This training protocol involves performing a particular exercise at high intensity for 20 seconds followed by 10 seconds of rest. This is repeated 9 times for a total training time of 4 minutes.
  • Aqua Fitness - Any Level

    Heather M

    Mon in Pool
    6:30 pm - 7:20 pm (50 minutes)
    This total body workout helps increase muscle strength, coordination, endurance, stretching and aerobic workout, improves joint flexibility and reduces stiffness and pain. Instructor may use equipment including noodles, steps, kickboards and more.
  • Core Focus Together - Any Level

    Robbie E

    Mon in Studio 1
    6:30 pm - 7:00 pm (30 minutes)
    A 30-minute athletic and functional core strength workout.
  • Deep H2O - Any Level

    Ginny A

    Mon in Pool
    6:30 pm - 7:20 pm (50 minutes)
    Join us for a deep-water workout utilizing buoyancy cuffs and barbells to improve muscle tone & strength conditioning. Equipment is provided.
  • Zumba - Any Level

    Michaelina I

    Mon in Studio 2
    6:35 pm - 7:30 pm (55 minutes)
    A fusion of Latin and international music/dance themes that create a dynamic, exciting workout! Based on interval training, Zumba is a mixture of body sculpting movements and easy-to-follow dance steps.
7:00 pm
  • Yoga 2 - Any Level

    Rebecca E

    Mon in Studio 1
    7:00 pm - 8:00 pm (1 hour)
    An intermediate to advanced "flow" class that involves the sun salutation series. Knowledge of basic sequences and poses is expected. AT LEAST 6 MONTHS YOGA EXPERIENCE REQUIRED.
  • Lap Swim (2 Lanes)

    Mon in Pool
    7:30 pm - 9:45 pm (2 hours 15 minutes)
    2 lanes open for lap swim
  • Open Swim

    Mon in Pool
    7:30 pm - 9:45 pm (2 hours 15 minutes)
    Open swim
  • Kenpo - Any Level

    YMCA Staff

    Mon in Studio 2
    7:35 pm - 8:35 pm (1 hour)
    It's an introduction to the American self-defense art of Kenpo! Learn to use your entire body to develop practical self-defense skills while increasing strength, flexibility, coordination, discipline and confidence. ($25 for member - occurs monthly)