April
  • Thu
    9
  • Fri
    10
  • Sat
    11
  • Sun
    12
  • Mon
    13
  • Tue
    14
  • Wed
    15
Print Schedule
5:00 am
  • Lap Swim

    Staff

    Thu in All Lanes Open
    5:00 am - 6:30 am (1 hour 30 minutes)
  • Open Gym

    Staff

    Thu in Large Gym
    5:00 am - 9:30 am (4 hours 30 minutes)
6:00 am
  • Cycle

    Cheryl Scanlon

    Thu in Cycle Studio
    6:00 am - 6:45 am (45 minutes)
    This workout brings the fun and excitement of outdoor cycling indoors. A great cardiovascular workout! Come join a high energy, fun and hard working atmosphere! Please allow 5-10 minutes for proper bike setup prior to class. Please check schedule for class duration.
  • Water Boot Camp

    Vanya Smith

    Thu in Lap Pool
    6:30 am - 7:25 am (55 minutes)
    Kick your water workout up a notch with Boot Camp. This class combines core strengthening, muscle toning, flexibility and cardio in a fast-paced class that utilizes a variety of aquatic equipment to enhance the natural resistance of the water.
7:00 am
  • Lap Swim

    Staff

    Thu in All Lanes Open
    7:30 am - 9:00 am (1 hour 30 minutes)
  • Yoga

    Rebecca Braden

    Thu in A/B Studio
    7:45 am - 8:45 am (1 hour)
    A 5,000 year old practice known to build strength, flexibility and balance along with concentration, relaxation and creativity. The mind, body and spirit workout you've been searching for!
8:00 am
  • Splash II

    Vanya Smith

    Thu in Family Pool
    8:00 am - 8:55 am (55 minutes)
    The ultimate shallow water workout! A power-packed high intensity water workout designed to burn calories, strengthen your core and boost your cardio in a fun fast paced class. Get ready to sweat.
  • Kids Club

    Staff

    Thu in Kids Club
    8:00 am - 2:00 pm (6 hours)
  • BODYPUMP

    Lori Duckett

    Thu in Group Fitness Room
    8:15 am - 9:00 am (45 minutes)
    The original barbell class that challenges every major muscle group in your body. Low on complexity and high on fun, this workout is ideal for beginners to advanced exercisers seeking a motivational way to lift weights and change their body.
9:00 am
  • Gentle Yoga

    Rebecca Braden

    Thu in A/B Studio
    9:00 am - 10:00 am (1 hour)
    A class designed for the entry level yoga participant, or someone recovering from illness or injury. Slower movements with an emphasis on proper technique and form.
  • Water Toning

    Vanya Smith

    Thu in Family Pool
    9:00 am - 9:55 am (55 minutes)
    An aquatic muscle toning class that isolates each muscle group in the body for toning through resistance training and stretching with essential warm-up and cool-down segments.
  • Core

    Lori Duckett

    Thu in Group Fitness Room
    9:00 am - 9:25 am (25 minutes)
    A class that focuses on the muscles responsible for strong abdominals and a healthy back.
  • Water In Motion

    Aprele Gaddie

    Thu in Lap Pool
    9:05 am - 10:00 am (55 minutes)
    Provides a low impact, high energy challenge for participants of all levels with a dynamic cardio choreographed to music that tones the entire body.
  • HEAT

    Lori Duckett

    Thu in Large Gym
    9:30 am - 10:30 am (1 hour)
    Get your burn on! Try our new YMCA developed 45 minute boot-camp style class utilizing body weight movements for a total body workout. Let us help you stay accountable, build community and work hard to reach your goals. Open to all fitness levels.
  • Cycle

    Kim McCarty

    Thu in Cycle Studio
    9:30 am - 10:15 am (45 minutes)
    This workout brings the fun and excitement of outdoor cycling indoors. A great cardiovascular workout! Come join a high energy, fun and hard working atmosphere! Please allow 5-10 minutes for proper bike setup prior to class. Please check schedule for class duration.
  • Zumba

    Kristen Minucci

    Thu in Group Fitness Room
    9:35 am - 10:30 am (55 minutes)
    A fusion of Latin and international music/dance themes that create a dynamic, exciting workout! Based on interval training, Zumba is a mixture of body sculpting movements and easy-to-follow dance steps.
10:00 am
  • Lap Swim

    Staff

    Thu in All Lanes Open
    10:00 am - 11:00 am (1 hour)
  • Swim Lessons

    Staff

    Thu in Family Pool
    10:00 am - 11:30 am (1 hour 30 minutes)
  • Pool Open Swim

    Staff

    Thu in Family Pool
    10:00 am - 1:00 pm (3 hours)
  • Tai Chi

    Thomas Barton

    Thu in A/B Studio
    10:15 am - 11:15 am (1 hour)
    A health-promoting exercise in the Chinese tradition. The flowing, rhythmic movements increase strength or the muscles and joints, improve balance and flexibility, and reduce stress.
  • Open Gym

    Staff

    Thu in Large Gym
    10:30 am - 10:00 pm (11 hours 30 minutes)
  • ACTIVE

    Kristen Minucci

    Thu in Group Fitness Room
    10:45 am - 11:45 am (1 hour)
    Designed to give you all the training you need—cardio, strength, balance and flexibility—in just one hour. Get stronger and healthier with inspiring music, adjustable dumbbells, weight plates, body weight and simple athletic movements.
11:00 am
  • Water Cycle

    Lori Duckett

    Thu in Lap Pool
    11:05 am - 11:50 am (45 minutes)
    This class brings cycle into the pool. Get the same great ride with jumps, hills and sprints but with the support and resistance of water. Water shoes recommended.
  • Basic Cycling

    Staff

    Thu in Cycle Studio
    11:15 am - 11:45 am (30 minutes)
    A cycle class designed to meet the needs of members new to cardiovascular exercise. In this class, you will learn proper bike setup and safe cycle class techniques. *Recommended for LIVESTRONG Survivors.
  • Cardio Barre

    Laura Bycroft

    Thu in A/B Studio
    11:30 am - 12:30 pm (1 hour)
    This high energy barre class combines cardio and strength intervals. This quick-paced class delivers a full body workout!
12:00 pm
  • BODYPUMP

    Autumn Mendez

    Thu in Group Fitness Room
    12:00 pm - 1:00 pm (1 hour)
    The original barbell class that challenges every major muscle group in your body. Low on complexity and high on fun, this workout is ideal for beginners to advanced exercisers seeking a motivational way to lift weights and change their body.
  • Lap Swim

    Staff

    Thu in All Lanes Open
    12:00 pm - 3:30 pm (3 hours 30 minutes)
  • Line Dancing

    Jennifer Oligee

    Thu in A/B Studio
    12:45 pm - 1:45 pm (1 hour)
    Learn the moves to some of the most popular line dances around!
1:00 pm
  • Water Forever Fit

    Adrianna Meneghetti

    Thu in Family Pool
    1:00 pm - 2:00 pm (1 hour)
    This is a low impact water class for individuals with arthritis or joint problems. Water buoyancy and resistance exercises are designed to help increase joint mobility and muscle strength as well as relieve discomfort.
2:00 pm
  • Pool Open Swim

    Staff

    Thu in Family Pool
    2:00 pm - 5:00 pm (3 hours)
4:00 pm
  • Kids Club

    Staff

    Thu in Kids Club
    4:00 pm - 9:00 pm (5 hours)
  • Swim Lessons

    Staff

    Thu in Family Pool
    4:15 pm - 4:45 pm (30 minutes)
  • HIGH FITNESS

    Mykell Hunsaker

    Thu in Group Fitness Room
    4:30 pm - 5:30 pm (1 hour)
    This cardio class combines strong, easy to follow choreography with plyometric type interval training. A great heart pounding workout
5:00 pm
  • Swim Lessons

    Staff

    Thu in Family Pool
    5:00 pm - 8:00 pm (3 hours)
  • Barre

    Anna Waldrop

    Thu in A/B Studio
    5:30 pm - 6:15 pm (45 minutes)
    A ballet barre and an array of props come together to create a total body workout that will sculpt, tone and get your body pumping. Dance experience not necessary
6:00 pm
  • Adult Basketball (18+)

    Staff

    Thu in Large Gym
    6:00 pm - 10:00 pm (4 hours)
  • Zumba

    Mary Vaughn

    Thu in Group Fitness Room
    6:15 pm - 7:15 pm (1 hour)
    A fusion of Latin and international music/dance themes that create a dynamic, exciting workout! Based on interval training, Zumba is a mixture of body sculpting movements and easy-to-follow dance steps.
  • Yoga

    Selene Weightman

    Thu in A/B Studio
    6:30 pm - 7:30 pm (1 hour)
    A 5,000 year old practice known to build strength, flexibility and balance along with concentration, relaxation and creativity. The mind, body and spirit workout you've been searching for!
  • Lap Swim

    Staff

    Thu in All Lanes Open
    6:30 pm - 9:30 pm (3 hours)
7:00 pm
  • Kickboxing

    Thomas Shellman

    Thu in Group Fitness Room
    7:20 pm - 8:15 pm (55 minutes)
    Punch, jab and kick your way to a healthier you with this fun high energy cardio class.
8:00 pm
  • Pool Open Swim

    Staff

    Thu in Family Pool
    8:00 pm - 9:00 pm (1 hour)