August
  • Tue
    14
  • Wed
    15
  • Thu
    16
  • Fri
    17
  • Sat
    18
  • Sun
    19
  • Mon
    20
Print Schedule
6:00 am
  • Step &Tone - Any Level

    Lynn Taylor

    Wed in Group Exercise 3
    6:00 am - 6:45 am (45 minutes)
    Everyone from beginners to advanced steppers will enjoy this cardiovascular step workout mixed with muscle sculpting exercises that may be executed while continuing to "step". Class set up in an interval fashion so you never get bored!
  • Cycling - Any Level

    Marlaine Renner

    Wed in Group Exercise 1
    6:00 am - 7:00 am (1 hour)
    An aerobic exercise class using stationary cycling bikes that is appropriate for all fitness levels as intensity can be controlled by individual participant. Clip – in cycling shoes are optional; water bottles are a MUST!
7:00 am
  • Lap Swim - Any Level

    No Instructor

    Mon - Fri in Indoor Pool
    7:00 am - 9:00 am (2 hours)
    Open lap swim for members
8:00 am
  • Zumba® - Any Level

    Aggie Beletsky

    Wed in Group Exercise 3
    8:30 am - 9:30 am (1 hour)
    ZUMBA® is a fusion of Latin and International music / dance themes that create a dynamic, exciting workout that is FUN and easy to do. The routines feature aerobic/fitness interval training with a combination of fast and slow rhythms to tone the body
9:00 am
  • Tabata - Any Level

    Amy Sorg

    Wed in Group Exercise 3
    9:30 am - 10:30 am (1 hour)
    Tabata is an advanced form of high intensity interval training set up in 20 seconds of all out effort followed by 10 seconds of rest. This format pushes your body into the anaerobic state of exercise that is ideal for improving aerobic endurance.
  • Vinyasa Yoga - Any Level

    Kate Deckenback

    Wed in Group Exercise 2
    9:30 am - 10:30 am (1 hour)
    Vinyasa yoga is a system of yoga that emphasizes the connection between movement and breath. Improve flexibility, balance and strength as you flow through a series of movements ranging from standing, kneeling, lying and seated poses.
10:00 am
  • Open Swim

    Wed in Indoor Pool
    10:00 am - 2:00 pm (4 hours)
    Recreational swimming in shallow and deep water.
  • AquaZUMBA (shallow) - Any Level

    Aggie Beletsky

    Wed in Indoor Pool
    10:00 am - 10:45 am (45 minutes)
    Integrating the Zumba formula and philosophy with traditional aqua fitness disciplines, the AquaZumba class blends it all together in a safe challenging water-based workout that’s cardio conditioning and body toning
  • Lap Swim (4 Lanes Available) - Any Level

    No Instructor

    Wed in Indoor Pool
    10:00 am - 2:00 pm (4 hours)
    4 Lap Lanes Available
11:00 am
  • Active Adult Training - Any Level

    Shelly Seibert

    Wed in Group Exercise 3
    11:00 am - 12:00 pm (1 hour)
    This class is for active older adults who are young at heart! It is made up of intervals that alternate between light cardio exercise and strength training. Flexibility and balance work is added in at the end to make this a well-rounded workout.
4:00 pm
  • Step - Any Level

    Lynn Taylor

    Wed in Group Exercise 3
    4:30 pm - 5:30 pm (1 hour)
    An aerobic workout that uses an adjustable step platform to strengthen the legs and elevate heart rate. Instructor will choreograph fun combinations that will invigorate the mind and the challenge the body for a GREAT workout!
5:00 pm
  • Vinyasa Yoga - Any Level

    Eva Whipple

    Wed in Group Exercise 3
    5:30 pm - 6:30 pm (1 hour)
    Vinyasa yoga is a system of yoga that emphasizes the connection between movement and breath. Improve flexibility, balance and strength as you flow through a series of movements ranging from standing, kneeling, lying and seated poses.
  • Cycling - Any Level

    Sarah Fielding

    Wed in Group Exercise 1
    5:30 pm - 6:30 pm (1 hour)
    An aerobic exercise class using stationary cycling bikes that is appropriate for all fitness levels as intensity can be controlled by individual participant. Clip – in cycling shoes are optional; water bottles are a MUST!
6:00 pm
  • Zumba® - Any Level

    Hannah Hooper

    Wed in Group Exercise 3
    6:30 pm - 7:15 pm (45 minutes)
    ZUMBA® is a fusion of Latin and International music / dance themes that create a dynamic, exciting workout that is FUN and easy to do. The routines feature aerobic/fitness interval training with a combination of fast and slow rhythms to tone the body
  • BODYPUMP™ Express - Any Level

    Sarah Fielding

    Wed in Group Exercise 2
    6:40 pm - 7:15 pm (35 minutes)
    This 30-minute version of BODYPUMP™ still conforms to the scientifically-proven Les Mills format and uses light to moderate weights with lots of repetition to give you a total body workout, fast! Equipment used include barbells, plates, and a step.
7:00 pm
  • POUND® - Any Level

    Hannah Hooper

    Wed in Group Exercise 3
    7:15 pm - 8:00 pm (45 minutes)
    POUND® is an exhilarating full-body workout that combines cardio, conditioning, and strength training. Using Ripstix®, lightly weighted drumsticks made specifically for exercising, POUND transforms drumming into an incredibly effective workout!
  • Open Swim

    Wed in Indoor Pool
    7:30 pm - 9:00 pm (1 hour 30 minutes)
    Recreational swimming in shallow and deep water.