June
  • Tue
    25
  • Wed
    26
  • Thu
    27
  • Fri
    28
  • Sat
    29
  • Sun
    30
  • Mon
    1
Print Schedule
5:00 am
  • Interval Training - Any Level

    Connie Hewitt

    Tue, Thu in Aerobic Room
    5:45 am - 6:45 am (1 hour)
    This class is devised of timed intervals that alternate between cardiovascular and strengthening exercises and is capable of being modified to fit a variety of exercise levels.
7:00 am
  • Strength Training - Any Level

    Connie Hewitt

    Tue, Thu in Aerobic Room
    7:00 am - 7:45 am (45 minutes)
    Increase strength & endurance through specific resistance exercises that target all major muscle groups. Class may include a combination of mat-based and standing exercises. May include a short rhythmic warm-up. A variety of equipment may be used.
8:00 am
  • Lap Swim (3 Lanes Available) - Any Level

    Lifeguard YMCA

    Mon - Fri in Pool Area
    8:00 am - 5:30 pm (9 hours 30 minutes)
    3 Lap Lanes available
  • Core 45 - Any Level

    Jamie Cherwaty

    Tue in Aerobic Room
    8:15 am - 9:00 am (45 minutes)
    This 45-minute mat-based core training class includes over 25 exercises that incorporate a variety of equipment for increased strength, endurance and balance.
9:00 am
  • Arthritis Water Program - Any Level

    Janet Nelson

    Tue, Thu in Lap Pool
    9:00 am - 9:45 am (45 minutes)
    A no-impact to low impact water program to improve range of motion, flexibility, strength and endurance.
  • Zumba Toning - Any Level

    Danielle Ford

    Tue in Dance Room
    9:30 am - 10:30 am (1 hour)
    ZUMBA® is a fusion of Latin and International music / dance themes that create a dynamic, exciting workout that is FUN and easy to do. The routines feature aerobic/fitness interval training with a combination of fast and slow rhythms to tone the body
  • Barre - Any Level

    Bryn Phillips

    Tue in Aerobic Room
    9:30 am - 10:30 am (1 hour)
    Barre exercise classes are ballet-inspired and include elements of Pilates, dance, yoga and functional training. You’ll use the barre and exercise equipment such as mini-balls and small hand weights to sculpt, slim and stretch your entire body.
10:00 am
  • Splashing Seniors - Any Level

    Angela Kovall

    Mon - Thu in Lap Pool
    10:00 am - 11:00 am (1 hour)
    This is a class or Senior Citizens who have registered and paid at the Department of Aging with Cecil County Government. It is not a YMCA member's class.
  • Pump & Stretch - Any Level

    Danielle Ford

    Tue in Dance Room
    10:30 am - 11:15 am (45 minutes)
    Start your weekend bright and early every Saturday morning with this sculpting, and stretching workout great for beginners and veterans alike.
  • Aerobics in Motion - Any Level

    Donna Boyd

    Tue in Aerobic Room
    10:30 am - 11:30 am (1 hour)
    Aerobics in Motion is a fun & easy-to-learn dance workout with a routine that gradually builds over a series of classes. Class also includes a resistance and flexibility segment using light weights and mat-based stretches.
12:00 pm
  • Cycling - Any Level

    Janice Gavin

    Tue in Cycling Room
    12:00 pm - 12:45 pm (45 minutes)
    An aerobic exercise class using stationary cycling bikes that is appropriate for all fitness levels as intensity can be controlled by individual participant. Clip – in cycling shoes are optional; water bottles are a MUST!
5:00 pm
  • Strength Training - Any Level

    Niki Ham

    Tue in Aerobic Room
    5:00 pm - 6:00 pm (1 hour)
    Increase strength & endurance through specific resistance exercises that target all major muscle groups. Class may include a combination of mat-based and standing exercises. May include a short rhythmic warm-up. A variety of equipment may be used.
  • Cycling - Any Level

    Danielle Ford

    Tue in Cycling Room
    5:00 pm - 5:45 pm (45 minutes)
    An aerobic exercise class using stationary cycling bikes that is appropriate for all fitness levels as intensity can be controlled by individual participant. Clip – in cycling shoes are optional; water bottles are a MUST!
  • SHiNE™ - Any Level

    Heike Button

    Tue in Aerobic Room
    5:30 pm - 6:30 pm (1 hour)
    SHiNE™ is a dance class rooted in traditional dance such as Jazz, Hip Hop, and Ballet. The simplicity of the routines allows you to keep moving and do less thinking. The routines are created to make women feel pretty, strong, happy and confident!
6:00 pm
  • Cycling - Any Level

    Cathy Clawson

    Tue in Cycling Room
    6:00 pm - 7:00 pm (1 hour)
    An aerobic exercise class using stationary cycling bikes that is appropriate for all fitness levels as intensity can be controlled by individual participant. Clip – in cycling shoes are optional; water bottles are a MUST!
  • Barre - Any Level

    Danielle Ford

    Tue in Dance Room
    6:00 pm - 7:00 pm (1 hour)
    Barre exercise classes are ballet-inspired and include elements of Pilates, dance, yoga and functional training. You’ll use the barre and exercise equipment such as mini-balls and small hand weights to sculpt, slim and stretch your entire body.