August
  • Thu
    22
  • Fri
    23
  • Sat
    24
  • Sun
    25
  • Mon
    26
  • Tue
    27
  • Wed
    28
Print Schedule
8:00 am
  • Walking Program - Any Level

    Barbara Walker

    Tue, Thu in Chincoteague Center
    8:00 am - 9:00 am (1 hour)
    This walking program is open to the community and held at The Chincoteague Center.
9:00 am
  • PiYo™ - Any Level

    Brooke Brown

    Tue, Thu in Group Exercise Room
    9:00 am - 10:00 am (1 hour)
    PiYo™ combines the muscle-sculpting, core-firming benefits of Pilates with the strength and flexibility advantages of yoga. Done at a faster speed than traditional yoga and Pilates classes, this format provides a great low impact workout.
10:00 am
  • Vinyasa Yoga - Any Level

    Mackenzie Frankenberg

    Tue, Thu in Group Exercise Room
    10:15 am - 11:30 am (1 hour 15 minutes)
    Vinyasa yoga is a system of yoga that emphasizes the connection between movement and breath. Improve flexibility, balance and strength as you flow through a series of movements ranging from standing, kneeling, lying and seated poses.
12:00 pm
  • Cycling - Any Level

    Steven Joe

    Thu in Island Activity Center (IAC)
    12:00 pm - 1:00 pm (1 hour)
    An aerobic exercise class using stationary cycling bikes that is appropriate for all fitness levels as intensity can be controlled by individual participant. Clip – in cycling shoes are optional; water bottles are a MUST!
2:00 pm
  • Active Adult Training - Any Level

    Bob Zoller

    Mon, Thu in Group Exercise Room
    2:00 pm - 3:00 pm (1 hour)
    This class is for active older adults who are young at heart! It is made up of intervals that alternate between light cardio exercise and strength training. Flexibility and balance work is added in at the end to make this a well-rounded workout.
3:00 pm
  • Stretch - Any Level

    Rosemary Orlando

    Mon, Thu in Group Exercise Room
    3:00 pm - 3:30 pm (30 minutes)
    This class is for anyone looking to work on improving their flexibility. Class will focus on stretching all major muscle groups and will stress proper stretching techniques. Stretches will be performed standing, seated on the floor & lying on a mat.
6:00 pm
  • Cardio Kick - Any Level

    Rosemary Orlando

    Tue, Thu in Group Exercise Room
    6:00 pm - 7:00 pm (1 hour)
    Cardio Kick cranks up the power using kicks, punches, & self-defense strategies to increase cardiovascular endurance, muscular strength and range of motion.