October
  • Tue
    16
  • Wed
    17
  • Thu
    18
  • Fri
    19
  • Sat
    20
  • Sun
    21
  • Mon
    22
Print Schedule
5:00 am
  • Fit Path All Day

    Mon - Sat in Wellness Floor
    5:30 am - 6:30 am (1 hour)
    Sign up for a FREE Fitpath appointment and get on the your path to achieving your goals. Appointments are around your schedule!
8:00 am
  • Trekking - Any Level

    Jennifer McCall

    Mon, Wed in Wellness Floor
    8:15 am - 9:00 am (45 minutes)
    High energy treadmill class with intervals of speed / hills. Walkers / runners are welcome.
  • HIIT 45 - Any Level

    Briana Scanlan

    Wed in Group Exercise Studio
    8:30 am - 9:15 am (45 minutes)
    A total body workout, heart pumping, aerobic & strength conditioning workout. This interval-based class combines full-body strength training with high intensity cardio bursts designed to tone your body & improve your endurance. Modification if needed
9:00 am
  • Cycling - Any Level

    Shanna Hollingsworth

    Wed in Cycle Studio
    9:00 am - 10:00 am (1 hour)
    This group indoor cycling format offers a fun and motivating workout for those familiar with cardiovascular exercise. It stimulates an ‘all terrain’ bike ride that will challenge both your cardiovascular and muscular endurance.
  • DayHab - Any Level

    Staff YMCA

    Wed in Community Room
    9:00 am - 2:30 pm (5 hours 30 minutes)
    A program for individuals with Special Needs.
  • SilverSneakers Classic - Any Level

    Lisa Hamilton

    Wed in Community Room
    9:15 am - 10:15 am (1 hour)
    This class will have you moving to the music through a variety of exercises designed to increase: strength, range of movement, and activity for daily living skills. Chairs are offered in all these classes for seated and/or standing support.
  • Women On Weights - Any Level

    Lisa Wright

    Mon, Wed in Wellness Floor
    9:15 am - 10:15 am (1 hour)
    Focus on functional strength training with intervals of high intensity and strength training with the goal of fat loss and muscle toning.
  • Les Mills BODYPUMP - Any Level

    Courtney Barkley

    Wed in Group Exercise Studio
    9:20 am - 10:20 am (1 hour)
    This structured based workout uses barbells with adjustable weights to work every major muscle group in the body.
10:00 am
  • SilverSneakers Circuit - Any Level

    Lisa Wright

    Wed in Community Room
    10:20 am - 11:20 am (1 hour)
    The SilverSneakers Circuit workout offers standing, low-impact choreography alternated with standing upper-body strength work with hand-held weights, elastic tubing with handles and a SilverSneakers ball. A chair is available for support.
  • Zumba - Any Level

    Courtney Barkley

    Wed in Group Exercise Studio
    10:30 am - 11:25 am (55 minutes)
    We take the "work" out of workout, by mixing low-intensity and high-intensity moves for an interval-style, calorie-burning dance fitness party.
11:00 am
  • Mat Pilates - Any Level

    Courtney Barkley

    Wed in Group Exercise Studio
    11:30 am - 12:30 pm (1 hour)
    Mat pilates is done on the floor using an exercise or yoga mat, which employs controlled breathing during body weight resisted movement to build core strength.
12:00 pm
  • Les Mills BODYPUMP Express - Any Level

    Sara Postalwait

    Wed in Community Room
    12:15 pm - 1:00 pm (45 minutes)
4:00 pm
  • Les Mills CXWORX - Any Level

    Sara Postalwait

    Wed in Group Exercise Studio
    4:15 pm - 5:00 pm (45 minutes)
    CXWORX hones in on the torso and sling muscles that connect your upper body to your torso by involving core training, strength training and functional fitness. You'll run faster, play harder and stand stronger. 30 min of cardio also incorporated.
  • Les Mills SPRINT - Any Level

    Briana Scanlan

    Wed in Cycle Studio
    4:50 pm - 5:20 pm (30 minutes)
    LES MILLS SPRINT™ is a 30-minute High-Intensity Interval Training (HIIT) workout, using an indoor bike to achieve fast results.
5:00 pm
  • Les Mills BODYPUMP - Any Level

    Cheryl Smith

    Wed in Group Exercise Studio
    5:10 pm - 6:10 pm (1 hour)
    This structured based workout uses barbells with adjustable weights to work every major muscle group in the body.
6:00 pm
  • Yoga - Any Level

    Terry Lashley

    Wed in Community Room
    6:00 pm - 7:00 pm (1 hour)
    Yoga explores gentle movements to increase flexibility, strength and well being. Members are led through stretches, yoga poses, and breathing practices, then guided into deep relaxation.
  • Zumba Toning - Any Level

    Sylvia Lugo

    Wed in Group Exercise Studio
    6:15 pm - 7:10 pm (55 minutes)
    In addition to enjoying a great blend of Latin dance aerobics, Zumba Toning adds resistance with small weights to focus on specific muscle groups. Join the Zumba fun!